online planten bestellen

Online planten bestellen bij WePlant, voor een groener huis voor jezelf én de aarde

Wat is duurzaamheid? Wanneer is het aanvaardbaar om iets duurzaam te noemen? In deze rubriek ga ik kijken naar producten en/of merken die zich profileren als duurzaam. In een eerdere blog ga ik meer in op de vraag “Wat is duurzaamheid?” In deze blog ga ik inzoomen op de webshop van WePlant. Waarom zou je hier online je planten bestellen en niet even naar het tuincentrum rijden?

Voordelen van planten in huis

Er zijn genoeg voordelen te benoemen voor het hebben van planten in huis. Zo bleek uit een onderzoek van Kansas State University dat patiënten na een operatie sneller herstelden als ze bloemen en planten in hun kamer hadden én ze hadden een lagere bloeddruk. Een ander onderzoek toonde aan dat planten stress verlagend werken én een positieve werking hebben op onze stemming en zelfvertrouwen. Ook zetten luchtzuiverende kamerplanten CO2 om in zuurstof en brengen waterdamp in de lucht en kunnen ze schadelijke stoffen uit de lucht opnemen. Met behulp van planten kun je dus de luchtkwaliteit in een ruimte verbeteren.

Planten voor binnen en buiten

Planten zijn niet alleen fijn om binnen te hebben, ze zijn voor buiten ook nog eens heel belangrijk. De leefbaarheid van de aarde is afhankelijk van planten en bomen. Zo zorgen ze onder andere voor zuurstof en voor voedsel en een leefplek voor vele dierensoorten. Ontbossing is voor onze aarde een ontzettend groot probleem. Elk jaar verdwijnen er 3,5 miljard bomen. Nu vraag jij je misschien af wat jij daar aan kan bijdragen wanneer je een plant voor binnen koopt? WePlant doneert de volledige winst aan Trees for All. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland om zo nieuwe bossen te planten en bestaande bossen te herstellen.

Planten direct van de kweker

Een ander voordeel is dat de planten rechtstreeks van de kweker worden verstuurd. Dit scheelt transport naar het tuincentrum en gaat verspilling tegen. Planten die namelijk bij het tuincentrum niet verkocht worden en te oud en/of lelijk worden, worden namelijk weggegooid. 

Het enige wat je nog moet doen met die plant van de kweker is het overpotten. Maar zelfs dat kan de kweker voor je doen, door meteen een bijpassende pot met de plant mee te bestellen. De plant wordt dan direct al in zijn pot geleverd, helemaal makkelijk! Daarnaast zijn de potten gemaakt door Elho van gerecycled plastic en geproduceerd middels zelf lokaal opgewekte windenergie. 

Mijn ervaring bij WePlant

Na lang zoeken op de website, er zijn zo veel leuke planten!, koos ik voor een Polyscias Balfouriana. Een grote plant met mooie donker groene bladeren maar vooral: makkelijk in onderhoud en niet giftig voor kinderen. 

De plant werd netjes in een grote doos thuis bezorgd. Best spannend, in het tuincentrum kies je zelf de mooiste plant uit maar nu weet je natuurlijk niet hoe de plant eruit ziet. Nou, die zorgen waren om niets. Er stond een prachtig volle en groene plant in de doos!

Het enige wat ik nog moest doen was hem verpotten, en voilà, mijn woonkamer is weer een stukje groener 🙂

Ook online planten bestellen?

Ben je overtuigd en wil je ook een plant bestellen bij WePlant? Tot eind september 2021 krijg je met de kortingscode “GROENGRAAG” 20% korting! Weet je al welke je gaat bestellen? 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *