Red samen met reBuy elektrische apparaten van het afval

Gruwel je bij het idee om gebruik te maken van tweedehands elektrische apparaten? Op een rommelmarkt zoeken tussen tweedehands vieze elektrische apparaten, iets kopen en hopen dat ze het ook werkelijk doen als je thuis komt. Of je wilt juist iets verkopen maar ziet het niet echt zitten om het op Marktplaats te zetten, maar afwachten wie er op je advertentie reageert en wie er vervolgens op de stoep staat.

Tweedehands elektrische apparaten 2.0

Dat is echt verleden tijd, maak kennis met tweedehands elektrische apparaten 2.0!

Gebruik maken van tweedehands elektrische apparaten, en het doorverkopen van elektrische apparaten, is een mooie manier van verduurzamen. Naast dat je grondstoffen bespaart voor het maken van nieuwe apparatuur, die juist bij elektrische apparaten vaak heel vervuilend zijn, kun je ook flink besparen in de portemonnee. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet al een half kapot apparaat koopt of na een half jaar alweer een nieuwe nodig hebt?

ReBuy

Graag wil ik inzoomen op het bedrijf reBuy. reBuy is de marktleider op het gebied van tweedehands elektronica. Ze werken als volgt:

Stel je hebt een elektrisch apparaat liggen die je niet meer gebruikt en graag wilt verkopen. Je gaat naar de website van reBuy en typt in wat voor apparaat je wilt verkopen. Daarna beantwoordt je er een aantal vragen over en je bent klaar. Klinkt te simpel? Ik heb een filmpje gemaakt om te laten zien hoe het werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=NwkWNUn–NA

Makkelijker kan niet toch? Vervolgens wordt het product helemaal gecontroleerd, gerepareerd waar nodig en professioneel gereinigd. Daarna wordt de prijs bepaald en wordt het in de webshop geplaatst.

Vervolgens ziet iemand die opzoek is naar dat product het staan in de webshop, helemaal opgeknapt en schoongemaakt, en besluit het aan te schaffen. En daarnaast krijgt die persoon ook weer 3 jaar garantie op zijn aankoop.

Klinkt als een prima deal toch?

En is een apparaat kapot? In deze toffe blog van Felice op VrouwenPower schrijft ze een pleidooi om weer apparaten te gaan repareren wanneer ze kapot zijn. Lekker zelf de schroevendraaier erbij pakken of langs een Repair café dus! En is het echt kapot en heeft repareren geen zin meer? Gooi het dan niet in de rest afvalbak maar lever het in bij de milieustraat. Zo kan het ook weer maximaal gerecycled worden.

Koop of verkoop jij wel eens elektrische apparaten?

Klik hier om naar de website van reBuy te gaan

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

1 reactie op “Red samen met reBuy elektrische apparaten van het afval”

  1. Pingback: Wat hebben minimalisme en duurzaamheid gemeen? - Groen Graag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *