veganistisch eten

Veganistisch eten, hoe begin je?

Vegetarisch eten zit tegenwoordig al aardig in mijn systeem, daar denk ik helemaal niet meer over na. Veganistisch eten echter is een andere tak van sport. Die omslag lukt mij ook zeker niet van de een op de andere dag. In deze blog deel ik graag hoe ik mijn veganistisch dieet vorm geef.

Begin bij ontbijt

Ontbijt is het begin van de dag, en ook het begin van mijn vegan reis. Ik at altijd cornflakes met melk, maar niet omdat ik dat nou echt heel lekker vond. De melk verving ik door een plantaardige melk, een makkelijke stap en ook prima qua smaak. Na een tijdje heb ik het vervangen door een boterham met pindakaas en een glas water met citroensap. Ook lekker en nog steeds veganistisch ­čÖé

Avondeten

Het avondeten vind ik daarin tegen weer een stuk moeilijker dan het ontbijt. In veel recepten die ik gebruik zit vaak kaas of room. Ik vind het niet altijd een succes om dan maar van een bestaand recept het zuivel te vervangen voor een zuivelvervanger. Maar, na veel recepten uitproberen heb ik zeker meerdere successen die ik graag met je deel. 

Pannenkoeken

De kinderen zijn er gek op, ook als ik mijn veganistische variant bak. Het beslag maken is net zo makkelijk, en ze bakken precies het zelfde, een ontzettend makkelijke omslag dus! Ik schreef eerder al een blog over mijn recept van veganistische pannenkoeken. 

Stamppot

Vaak gebruikte ik in de stamppot melk om het wat smeuïger te maken, maar waarom niet gewoon het kookvocht gebruiken? Ik vang dus nu standaard bij het afgieten een kopje kookvocht op en giet dan naar behoefte wat terug bij het stampen. Op zoek naar een smaakvariatie? Ik maakte deze vegan stamppot van de Albert Heijn, met hummus erdoor, ik vond hem erg lekker!

Buitenlandse gerechten

Er zijn genoeg lekkere buitenlandse vegan recepten te vinden, ik vind het voordeel daarvan dat je er geen zuivel- of vleesvervangers doorheen hoeft te doen. Natuurlijk zijn er ook Hollandse vegan recepten te vinden, maar persoonlijk heb ik daar snel het gevoel bij dat er toch iets mist. Dit recept met bulgur en falafel is een van mijn favoriete recepten! 

Wil jij ook beginnen met een veganistische dieet? Of heb je al een favoriet veganistisch recept? Deel hem hieronder in de reacties! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *