Tijdens mijn zoektocht vond ik echt zoveel opties dat het eerder frustreerde dan motiveerde. Ook als ik voor de zoveelste keer in een boek las: “en dit is voor iedereen haalbaar, of je nou in een klein dorp of grote stad woont”. Kon ik alleen maar denken “Jij kan makkelijk praten”. Hoe meer boeken ik las, hoe meer ik dacht “Als jij het kan, waarom zou ik het niet kunnen?” Ik ben mij er nog meer in gaan verdiepen en zoeken, en tot mijn verbazing zijn sommige dingen echt makkelijker dan je denkt, je moet het alleen weten te vinden!

MIJN GEZIN

MIJN VERLANGEN

Samen met mijn gezin, zoon Floris en dochter Emma, en mijn man Remco woon ik in Zaltbommel. In een heel fijn huis, leuke buurt met veel speeltuinen en genoeg ruimte in huis. En toch miste er nog iets. Het huis, onze leefomgeving kon groener, maar ik wist niet hoe. We aten al jaren biologisch, minder vlees, hadden zonnepanelen, probeerde plastic verpakking te vermijden, maar ik wilde nog een stapje verder.

Door verschillende boeken, artikels, cursussen, workshops te lezen en volgen kwam ik steeds een stapje verder, en ik leer nog steeds ontzettend veel! Duurzaamheid is voor mij veel meer dan alleen plastic verminderen of energie besparen. Voor mij is duurzaamheid het optimale uit mijn leefomgeving halen zonder de leefomgeving van een ander daarmee te beschadigen.

Wat zou het fijn zijn als we allemaal ons huishouden kunnen inrichten met het besef dat we het goed doen, voor ons zelf, het milieu en ook voor een ander, die bijvoorbeeld voor jouw product niet met giftige stoffen hoeft te werken.
 

Ik wil je graag helpen met jouw stapje verder. Wat dat stapje ook maar mag zijn!