Vijf tips voor het verminderen van wegwepplastic

De cijfers liegen er niet om: Volgens de plastic soep foundation zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zijn dan vis. Wegwerpplastic is de belangrijkste oorzaak van de plastic soep. We verbruiken zoveel plastic dat recyclen niet meer genoeg is, we moeten echt minder plastic gaan verbruiken. In deze blog geef ik je vijf simpele tips waarmee je meteen kunt beginnen met het verminderen van wegwerpplastic.

Tips voor minder plastic afval

1. Plastic wegwerp handzeeppomptjes in de keuken, badkamer of toilet kun je prima vervangen voor een mooie zeephouder met een stuk zeep. Kies een verzorgende zeep die je handen niet uitdroogt. Wel zo fijn als je vanwege het Coronavirus vaak je handen moet wassen!
Ziet er ook nog eens veel chiquer uit dan je plastic pompje.

2. Waarom nog shampoo in een plastic fles kopen? Je hebt ontzettend veel soorten shampoobars, voor droog haar, vet haar, dun haar, en ga zo nog maar door. Je denkt misschien “maar hier bespaar ik maar één plastic fles mee”. Maar één shampoo bar vervangt gemiddeld zo’n drie plastic flessen, dat is nog eens makkelijk plastic besparen!

3. Nu we toch in de badkamer zijn, hier staan nog veel meer producten die vaak in plastic verpakt zijn die we kunnen vervangen voor iets anders. Denk aan conditionerbars, bodybars, etc. Hier schreef ik een artikel over mijn favoriete zero waste producten voor in de badkamer!

4. Koop geen voorgesneden of voorgeschilde aardappels of groente. Je groente zelf snijden en schillen is helemaal niet zoveel werk en vaak zijn die zakjes ook duurder en veel minder lang houdbaar.

5. Een inkoppertje, en waarschijnlijk heb je hem al vaker gehoord, maar zorg dat je altijd een tasje bij de hand hebt zodat je geen plastic tas in de winkel hoeft te kopen. Ook als je telkens een nieuw katoenen tasje koopt is dat niet duurzaam. Er is namelijk ontzettend veel water nodig om katoen te produceren.

Na het lezen van deze tips lekker op dreef? Download nu mijn checklist “Verminder je plastic afval in 4 simpele stappen”

Waar ga jij mee aan de slag?

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

Afval scheiden

Door afval goed te scheiden kunnen producten gerecycled worden en daardoor kunnen we grondstoffen besparen voor het maken van nieuwe producten. Grondstoffen die we hard

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.